امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
دسته بندی صفحات
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

دانلود مقاله بیماری سیب زمینی

دانلود مقاله بیماری سیب زمینی دسته: کشاورزی و زراعت
بازدید: 6 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 59 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 19

پژمردگی ورتیسیلیومی سیب زمینی این بیماری در شرایط تك كشتی به شدت شیوع می یابد تراكم زیاد بوته های حساس به بیماری نیز ممكن است موجب كمتر شدن شدت بسیاری از بیماریهای فرا گیر گردد

قیمت فایل فقط 37,700 تومان

خرید

پژمردگی ورتیسیلیومی سیب زمینی

این بیماری در شرایط تك كشتی به شدت شیوع می یابد. تراكم زیاد بوته های حساس به بیماری نیز ممكن است موجب كمتر شدن شدت بسیاری از بیماریهای فرا گیر گردد.

آلودگی به قارچ Verticillium alba-atrom وe V.dahlia در پنبه در شرایط كشت انبوه كاهش یافت  علت این امر كاهش میزان مایه تلقیح مؤثر برای ایجاد بیماری به ازای هر بوته به نسبت افزایش تعداد بوته می باشد ( ویلیم و همكاران ، 1976 ). دیویس و اورسون ( 1986 ) رابطه پژمردگی ورتیسیلیومی سیب زمینی و روش های آبیاری را مورد بررسی قرار دادند. این محققان در مطالعه خود دریافتند كه شیوع و شدت بیماری پژمردگی ورتیسیلیومی در آبیاری شیاری در مقایسه با آبیاری بارانی افزایش می یابد. مشكلات افزایش این بیماری را در آبیاری زیر زمینی در مقایسه با آبیاری بارانی نیز مشاهده كردند. در نتایج آزمایش آنها با نتایج بررسی گوتری ( 1960 ) و مك ماستر ( 1959 ) هماهنگی وجود دارد. معمولا" شدت بیماری پژمردگی ورتیسیلیومی سیب زمینی وابستگی زیادی به مقدار دسترسی گیاه به ازت دارد. دیوس و اور سون ( 1984 ) در یافتند كه در آبیاری شیاری ازت اغلب در 5/7 تا 15 سانتی متری فوقانی پروفیل خاك تجمع می یابد. در حالیكه در آبیاری بارانی ازت در سر تا سر پروفیل خاك توزیع یكنواخت تری داردو وقتی كه دسترسی سیستم ریشه گیاهان به ازت به علت آبشویی و توزیع نامناسب كمتر شود شدت و شیوع این بیماری افزایش می یابد.

مطالعات متعدد در مورد تعیین اثرات روش های مختلف آبیاری روی توسعه عوامل بیماری خاك زاد و شیوع آنها انجام شده است. طبق گزارش كاپیرت و همكاران ( 1994 ) انجام آبیاری پیش از غده بندی سیب زمینی و بعد از آن ، روی ظهور علائم بیماری مرگ زود رس سیب زمینی V.dahliae  تاثیر می گذارد. بین شیوع بیماری و آبیاری رابطه مثبت وجود دارد. در شرایط آبیاری بیش از اندازه و در مرحله قبل از شروع غده بندی ، بوته ها علائم بیماری را بیشتر و زودتر نشان دارند. این محققان نتیجه گرفتند كه تغییر دادن عملیات آبیاری در طی دوره بین سبز شدن و شروع غده بندی ممكن است روش مطلوبی برای مدیریت بیماری پژمردگی باشد.

منبع مورد استفاده

كتاب كنترل بیماریهای گیاهی با روش های زراعی

نوشته : چارلز . ام . راش ، گیوانی پیك سینی ، روبرت ام . هاروسون

بیماریهای مهم سیب زمینی


پوسیدگی ریشه

علائم بیماری:

علائم بیماری در روی غده سیب زمینی نیز به صورت تشکیل اسکلروت های سیاه رنگی است که سطحی بوده و با آب شسته نمی شوند. زمانی که غده های آلوده به اسکلروت در خاکهای مرطوب کاشته شوند جوانه های روی غده می میرند و یا در رشد آنها وقفه ایجاد می شود. در روی ساقه هایی که از غده آلوده می رویند زخم ایجاد می شود. علائم این بیماری در مزرعه به صورت کوتولگی بوته، ارغوانی شدن برگها، پیچیدگی و زردی برگها در بوته های آلوده دیده می شوند. مناسبترین حرارت برای جوانه زنی اسکلروت ها 23 درجه میلی گراد است. این بیماری علاوه بر سیب زمینی بسیاری از گیاهان زراعی دیگر از جمله حبوبات، گیاهان روغنی، پنبه و کلم را نیز آلوده می کند.

عامل بیماری: عامل بیماری قارچ Rhizoctonia solani می باشد.

مبارزه:

الف) کاشت غده های سالم و عاری از اسکلروت

ب) ضد عفونی غده های بذری با استفاده از سموم قارچکش

ج) عدم کشت سیب زمینی به مدت 3 تا 4 سال در زمینهای آلوده

پوسیدگی خشک سیب زمینی

علائم بیماری:

علائم معمولا یک ماه بعد از انبار کردن غده ها به صورت لکه های قهوه ای بر روی غده ها به ویژه در محل زخمها دیده می شوند. به تدریج پوست روی لکه فرورفته و چروکیده شده و غده ها به حالت مومیایی در می آیند. غده ها در طول دوره انبار کردن به این بیماری حساس تر می باشند. توسعه بیماری در رطوبت نسبی بالای 70 درصد و حرارت 15 تا 20 درجه سریعتر صورت می گیرد. استفاده ازکودهای فسفره از پیشرفت بیماری می کاهد ولی استفاده بی رویه از کودهای پتاسه و ازته در مزرعه باعث حساسیت غده ها می گردد. این بیماری یکی از بیماریهای مهم سیب زمینی بوده و بیش از 20 درصد سیب زمینی هایی که در بازار به فروش می رسند به صورت پنهان و آشکار به این بیماری مبتلا هستند.

قیمت فایل فقط 37,700 تومان

خرید

برچسب ها : پژمردگی ورتیسیلیومی سیب زمینی , لکه موجی سیب زمینی , پژمردگی بوته سیب زمینی , پژمردگی بوته سیب زمینی , كتاب كنترل بیماریهای گیاهی , كتاب كنترل بیماریهای گیاهی با روش های زراعی

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر